Dobrodošli u dječjoj trgovini Pchelica.com!

Društvena igra, Quoridor

Prvi recenzirajte ovaj proizvod

Cilj logičke društvene igre Quoridor je sa svojom figurom prijeći na drugu stranu igraće ploče, a istovremeno postavljati ograde, čija je svrha spriječiti napredovanje protivnika.

Availability: Nema na skladištu

29,90 €

Opis

Detalji

Volite labirinte? U tom slučaju svakako morate isprobati društvenu igru Quoridor, s kojom ćete vježbati postavljanje ograde, koja će sprječavati napredovanje protivničke figure u pronalaženju puta do cilja kroz labirint.

Cilj logičke društvene igre Quoridor je sa svojom figurom prijeći na drugu stranu igraće ploče, a istovremeno postavljati ograde, čija je svrha spriječiti napredovanje protivnika. Ali svakako pripazite! Protivnik će također pokušavati napredovati i ometati vas.

Kada krenete lijevo, protivnik će vam zatvoriti prolaz s ogradom. Kada krenete desno udarit ćete u zid. I na taj način će vas protivnik pokušati usmjeriti upravo tamo kamo želi – što dalje od cilja.

Svaki igrač na početku igre dobiva svoju figuru pješaka i deset ograda. Onaj tko je na redu može birati: hoće li pomaknuti figuru za jedno polje ili će postaviti ogradu i tako protivniku prepriječiti napredovanje u željenom smjeru. Nekada će odluka biti jednostavna, nekada teška, često će trebati riskirati, a pobijedit će onaj tko bude najlukaviji i tko će imati najbolju strategiju postavljanja ograda i pomicanja figure. A što kada se igrač nađe u slijepoj ulici? Nažalost, morat će se okrenuti i potražiti novi put, koji će možda biti dalji – ali još uvijek moguć, jer put kojim figure prolaze se nikada ne smije biti u potpunosti zatvoren. U ovoj igri može doći i do jedne zanimljive situacije – do susretanja figura na susjednim poljima. U tom slučaju se možete pretvarati da pješaci razgovaraju nešto važno o kamenim granicama ili o postavljanju ograda na tuđem zemljištu, a zatim iskoristiti položaj, tako da protivnikovu figuru jednostavno preskočite i tako dobijete dva polja odjednom.

Igru mogu igrati dva ili četiri igrača, pri čemu će se svaki od njih željeti dočepati cilja. I vjerujte – što je više figura, veće su zavrzlame ...

 • Igra za 2 ili 4 igrača.
 • Trajanje: 10 - 20 minuta.
 • Recenzije

  Napišite vlastitu recenziju

  Only registered users can write reviews. Please, log in or register

  oznake proizvoda

  oznake proizvoda

  Korisnite razmaknicu za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike ('') za izraze.