Dobrodošli u dječjoj trgovini Pchelica.com!

Društvena igra, Pylos

Prvi recenzirajte ovaj proizvod

Pylos se temelji na slaganju kuglica, a ima zanimljiva pravila: ako kuglice pažljivo i vješto dodajemo, lako ih i uzimamo i na taj način ostvarujemo veću mogućnost za pobjedu.

Availability: Na skladištu

Only 1 left
29,90 €
29,90 €

Opis

Detalji

Pylos se ubraja u onu vrstu društvenih igara koju bi zasigurno odlično odigrali Stari Egipćani. Zašto? Zato što je u ovoj igri potrebno sagraditi piramidu – i to ne od pravilni izrezanih kamenih kocki, već od malih kuglica!

Pylos je igra koja će vrlo brzo zaokupiti i mlade i one malo manje mlade, jer se s njom vrlo rado zabavljaju, kako djeca tako i odrasli. To je igra koja se temelji na slaganju kuglica, ali ima zanimljivo pravilo: ako kuglice pažljivo i vješto postavljate, također ih možete i povući - i na taj način si povećati izglede za pobjedu. I, naravno, u ovoj igri pobjeđuje onaj koji je najpametniji, najlukaviji i koji zna kako najbolje isplanirati i iskoristiti svaku priliku.

Pylos je logička igra (mozgalica), koja se igra na ploči s 5x5 udubinama za kuglice. Jednom igraču pripadaju svijetle kuglice, a drugome tamne. Kuglice naizmjenično stavljate u udubine, kako bi izgradili piramidu. Ali pazite – pobjednik je onaj kojemu na kraju igre ostane više kuglica! Kako je to moguće? Samo na jedan način. Ako kuglice slažete tako dobro da četiri rasporedite u kvadrat, tada možete s igrače ploče uzeti svoje dvije slobodne kuglice. Ako suprotni igrač dovrši skupinu od četiri kuglice različite boje raspoređene u kvadrat, vi možete njegovu nepažnju iskoristiti na način da uzmete svoju slobodnu kuglicu s ploče i da ju postavite na vrh – tako započinjete sljedeći nivo

Dakle, u ovoj igri malo oduzimamo, malo dodajemo, pri čemu trebamo paziti da kuglice ne oduzimamo ili ne dodajemo na način da naš potez može iskoristiti protivnik. Igra je jednako zanimljiva i onima nešto manje iskusnima koji ju mogu igrati u lakšoj verziji „dječjoj verziji” (iako ne sumnjamo da će djeca prije ili kasnije prevladati odrasle), a oni iskusniji se mogu upustiti u verziju slaganja kuglica u niz od četiri loptice (na prvoj razini) ili u niz od tri loptice (na drugoj razini).

Tko će pobijediti? Nikad se ne zna! Kao i u svim drugim logičkim društvenim igrama tako i u igri Pylos pobjeda ovisi o malim sivim ćelijama, ali i o mrvici sreće.

 • Igra za 2 igrača.
 • Trajanje: 5 – 20 minuta.
 • Recenzije

  Napišite vlastitu recenziju

  Only registered users can write reviews. Please, log in or register

  oznake proizvoda

  oznake proizvoda

  Korisnite razmaknicu za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike ('') za izraze.