Dobrodošli u dječjoj trgovini Pchelica.com!

Društvena igra, Quixo Mini

Prvi recenzirajte ovaj proizvod

Quixo Mini - bez svemirske tehnologije, a s matematičkom preciznošću, minijaturna verzija logičke igre Quixo. Prikladna je za putovanja te za zabavu i razonodu u nepredviđenim situacijama.

Availability: Na skladištu

18,90 €
18,90 €

Opis

Detalji

Društvene igre su za razliku od računalnih igri namijenjene druženju kao i interaktivnoj zabavi. Kada prvi put vidite Quixo, sigurno ćete se zapitati, što to zapravo vidite – na prvi pogled izgleda kao sprava za stvaranje računalnog koda ili sprava za šifriranje jezika izvanzemaljaca. Ali ne bojte se – pravila su vrlo jednostavna, a igra je prava mozgalica koja zahtjeva naprezanje sivih ćelija, a uz to je i vrlo zabavna.

Quixo mogu igrati dva ili četiri igrača, a igru započinjemo tako da na igraču ploču u kvadrat rasporedimo drvene kocke. One imaju četiri prazne stranice te po jednu stranicu s križićem i po jednu stranicu s kružićem. Da, možemo reći da se radi o igri križić i kružić koja je doživjela evoluciju!

Kako igramo? Igrači (odnosi se na igru četiri para igrača) biraju svoj simbol, bilo križić ili kružić. Za pobjedu je potrebno od kocki oblikovati niz od pet jednakih simbola – vertikalno, vodoravno ili dijagonalno. Igrač koji je na redu uzima onu kocku s ploče (bez simbola, s križićem ili s kružićem) ovisno o tome koji simbol mu odgovara. Zatim odabranu kocku sa simbolom okrenutim prema gore postavlja u niz, s tim da ju mora postaviti na rub s jedne ili druge strane. Naravno, to znači da se umetanjem jedne kockice, sve ostale kockice u nizu pomiču.

Quixo je igra križić – kružić koja zahtjeva planiranje i logično razmišljanje. No, ovo je također igra koja se zasigurno ubraja u one društvene igre u kojima trebamo imati na umu da se ne smijemo ljutiti na protivnika - koji će nam zasigurno prilično često pokvariti planove!

 • Igra za 2 ili 4 igrača.
 • Trajanje: 10 - 20 minuta.
 • Recenzije

  Napišite vlastitu recenziju

  Only registered users can write reviews. Please, log in or register

  oznake proizvoda

  oznake proizvoda

  Korisnite razmaknicu za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike ('') za izraze.