Dobrodošli u dječjoj trgovini Pchelica.com!

Opći uvjeti poslovanja

Predajom narudžbe za kupovinu odabranih proizvoda na našoj Internet stranici pristajete na naše opće uvjete sudjelovanja i kupovine.

Uvjeti kupovine nalaze se na Internet stranici www.pchelica.com

Kupac potvrđuje da je upoznat s  tekstom  ‘Opći uvjeti poslovanja i korištenja Internet trgovine’ na Internet stranici www.pchelica.com (u daljnjem tekstu: Uvjeti), te se s njima slaže u potpunosti.

Internet prodaju na www.pchelica.com provodi tvrtka chebeltza, Petra Rebek s.p.., upisano u sudski registar s matičnim brojem 3399729000.  Poduzeće je obveznik plaćanja PDV-a (ID za PDV:SI60984953 ).

Internet trgovina www.pchelica.com vam omogućava kupovinu široke ponude artikala za djecu putem Interneta. Internet  trgovina je slobodno dostupna putem Interneta.U Internet trgovini  predstavljeni su naši proizvodi, detaljne informacije i cijene proizvoda (redovne cijene i akcijske cijene). Uvjeti kupovine određeni su sukladno Zakonu o zaštiti potrošača.

 

Narudžbe

Nakon  pregleda ponude uz željene proizvode odaberete mogućnost "dodaj u košaricu”. Odabrani proizvodi su sakupljeni u košarici, koju možete u bilo koje vrijeme provjeriti i u njoj urediti proizvode (izmijeniti količine proizvoda i/ili ih ukloniti sa popisa). Nakon obavljene kupovine , odaberite mogućnost "košarica", gdje možete urediti proizvode. Klikom na gumb "nastavi” u par koraka obavite cijelu kupnju.

Uvjet za kupovinu u Internet trgovini www.pchelica.com je unos podataka korisnika. Kupac ugovor o kupovini putem elektronske pošte dobiva na svoju adresu. Kupac ujedno može svojim  korisničkim  imenom i lozinkom  na Internet stranici www.pchelica.com pregledati sve svoje obavljene kupovine i sklopljene ugovore.

Vraćanje proizvoda, reklamacija i garancija

Reklamacije, garancijski zahtjevi i druge vrste vraćanja robe provode se onako kako je opisano na linku – Politika vraćanja proizvoda.

 

Cijene

U Internet trgovini objavljene su redovne cijene i akcijske cijene odabranih produkata, koje se nalaze na linku – Akcijska ponuda.

Prava cijena odabranih artikala je ona koja je aktualna na dan  kupovine, dakle na dan završetka i predavanja narudžbe putem Internet trgovine www.pchelica.com. Sve cijene proizvoda na www.pchelica.com prikazane su u kunama i uključuju PDV, koji je na završnom obračunu jasno naznačen.

Cijene imaju  informativno značenje, te se mogu izmijeniti bez prethodnog obavještavanja. Ponude i cijene važe do povlačenja odnosno poništavanja. Prava cijena proizvoda je ona koja je aktualna u trenutku kupovine.

 

Plaćanje i preuzimanje

U Internet trgovini www.pchelica.com možete odabrati sljedeće načine plaćanja:

 • pouzećem– gotovinom ili kreditnom karticom,
 • predračunom  koji vam pošaljemo odmah nakon primljene narudžbe (robu ćemo vam poslati odmah nakon što primimo vašu uplatu, u skladu sa pravilima o roku dostave paketa),
 • paypalom.

 

 

S predanom  narudžbom u Internet trgovini www.pchelica.com obvezujete se da ako odaberete način plaćanja pouzećem da ćete kod preuzimanja podmiriti kupovnu cijenu. Kod preuzimanja pošiljke obavezno potpišite moguće prateće dokumente (dostavnica,…). Robu ste dužni prije preuzimanja vizualno i brojčano pregledati i zapisati moguća vidljiva oštećenja na ambalaži ili proizvodu. Kupovna cijena sastoji od cijene naručenog artikla i logističkog troška, koji iznosi 4,5€ neovisno o težini paketa.

 

Troškovi slanja

Dostava za sve narudžbe iznosi 4,5€. Za narudžbe preko 69€ je dostava bezplatna.

Troškovi slanja obračunavaju se kod  kupovine u Internet trgovini www.pchelica.com. Dodatne troškove isporuke artikala naručenih u Internet trgovini www.pchelica.com, poštaru ili nekom drugom dostavljaču  niste dužni platiti. Naručitelj dobiva robu dostavljenu na adresu u skladu s pravilima poštanskih tvrtki.

 

Korištenje intertnet trgovine

Poduzeće chebeltza, Petra Rebek s.p.  naručenu  robu  će vam dostaviti najkasnije u roku  2-7 radnih dana od primitka narudžbe odnosno nakon  plaćanja, u slučaju  izrade predračuna. Ako se dostavni rok produži o tome ćete biti obaviješteni putem elektronske pošte .

Ako naručene robe trenutno nemamo u zalihama, o tome ćemo vas obavijestiti putem elektronske pošte ili telefona.

 

Korištenje internet trgovine www.pchelica.com

Poduzeće chebeltza, Petra Rebek s.p., ne preuzima odgovornost mogućih posljedica uslijed korištenja informacija u Internet  trgovini. Poduzeće chebeltza, Petra Rebek s.p.,  zadržava  pravo bilo kada izmijeniti sadržaj Internet trgovine bez  prethodnog obavještavanja i ne preuzima odgovornost za moguće posljedice tih izmjena.

Poduzeće chebeltza, Petra Rebek s.p., ulagat će velike napore kako bi ažurnost, besprijekornost djelovanja i točnost informacija u Internet trgovini www.pchelica.com uvijek bili na zavidnoj razini.  Ukoliko kupac primijeti bilo kakav nedostatak, grešku ili nedjelovanje, neka o tome odmah obavijesti poduzeće na jedan od mogućih kontakata.

Sadržaji u Internet trgovini autorski su zaštićeni. Bilo kakvo drugo korištenje, kopiranje, objava i distribucija Internet sadržaja ili njegovih pojedinih dijelova, bez dozvole poduzeća chebeltza, Petra Rebek s.p., je zabranjena.

 

Čuvanje osobnih podataka

Kod  prvog  posjeta Internet trgovine www.pchelica.com na vaše računalo se pohrani „cookie“, kojeg  možete sami ukloniti ili s odgovarajućim podešavanjima spriječiti njegovu pohranu. Cookie je datoteka koja je namijenjena boljoj komunikaciji s Internet mjestom i koristi se radi optimiziranja djelovanja Internet stranice i pripremu efikasnih usluga na Internet mjestu. Putem tih datoteka ne možemo doći do vaših osobnih podataka ili podataka koji su u vašem računalu, osim onih, koji su javno dostupni (tip preglednika, tip operacijskog sustava, itd.).

Podaci koje korisnik upiše kod registracije na Internet stranici ili drugačije putem e-pošte, telefona, faksa i slično, povjerljivi su, te se koriste u skladu s važećim slovenskim zakonima. Registrirani korisnik kod  registracije daje osobnu dozvolu da poduzeće chebeltza, Petra Rebek s.p., može obrađivati osobne  podatke koje je posredovao. Upravljač zbirke može obrađivati prikupljene osobne podatke u svrhu uzorkovanja, anketiranja i statističke obrade podataka, kod utvrđivanja korištenja usluga, prilagođavanja ponuda i segmentacije, za istraživanje tržišta, obavještavanje o ponudi, novostima, događajima i pogodnostima, te za slanje drugog gradiva za oglašavanje. U svrhu obavještavanja korisnik dozvoljava korištenje različitih komunikacijskih kanala, kao što su telefon, sms, e-pošta, i slično.

Navedene podatke poduzeće chebeltza, Petra Rebek s.p.,.može obrađivati radi vlastitih potreba do vremena kada podaci više ne služe svojoj svrsi, te se obvezuje da podatke neće posredovati trećim osobama, osim, ako je to dužan uraditi u skladu s važećim zakonodavstvom. Za vrijeme upravljanja s osobnim podacima pojedinac ima mogućnost uvida, prepisa, kopiranja, dopune, popravaka, blokiranja i brisanja osobnih podataka u zbirci podataka, u skladu s važećim zakonodavstvom.

Poduzeće chebeltza, Petra Rebek s.p.,  dobivene će podatke čuvati i sprječavati njihovu zlouporabu. Osobni podaci će biti korišteni samo u svrhu za koju je korisnik dao svoju suglasnost. Za čuvanje osobnih podataka odgovoran  je i korisnik i to na način da osigura sigurnost svojeg korisničkog imena i lozinke. Poduzeće chebeltza, Petra Rebek s.p., za prijenose svih osobnih podataka korisnika koristi tehnologiju koja se brine za kriptiranje svih podataka i komunikacija između Internet stranice www.pchelica.com i registriranog korisnika. Podaci o karticama za plaćanje odnosno svi ostali podaci koji se tiču plaćanja, a koje korisnik unese, u kriptiranom obliku se prenesu s njegovog računala u autorizacijski server banke.

 

Ograničenje odgovornosti

Pchelica.com se trudi osigurati ažurnost i točnost podataka koji su objavljeni na našim internetskim stranicama. Međutim, zbog specifičnosti proizvoda, rok dostave ili cijena se ponekad tako brzo promijene da mi ne uspijemo ispraviti podatke na internetskim stranicama Pchelice. U tom slučaju, trgovina Pchelica.com će obavijestiti kupca o promjenama i omogućiti mu da odustane od ugovora ili zamjenu naručenog proizvoda.

Pchelica.com ima mogućnost odbacivanja ugovora samo ako se utvrdi očigledna pogreška (članak 46.) Kao očite pogreške se smatraju pogreške u opisu najvažnijih svojstava proizvoda i pogreške koje su uobičajene u trgovini i smatraju se kao jako bitne za kupce. Ako Pchelica pronađe te pogreške, ugovor će se odbaciti.

 

Izmjena općih uvjeta poslovanja

Poduzeće chebeltza, Petra Rebek s.p., .zadržava prava da u bilo kojem  trenutku izmijeni opće uvjete poslovanja bez prethodne obavijesti. Izmijenjena pravila stupaju  na snagu, te se koriste, od trenutka objavljivanja na Internet stranici pa nadalje. Registrirani korisnici o izmjenama će biti obaviješteni putem e-pošte.

 

Sporovi

Sve moguće sporove, koji bi mogli nastati korištenjem Internet trgovine www.pchelica.com između kupaca i chebeltza, Petra Rebek s.p., suprostavljene strane pokušat će riješiti dogovorom.  Ukoliko to ne bude moguće, ugovorit će se nadležnost Okružnog suda u Ljubljani.

 

Osnovni podaci o davatelju usluga interner trgovine:

 • Puni naziv: chebeltza, Petra Rebek s.p.
 • Adresa za dostavu: Zg. Gameljne 48f, 1211 Ljubljana Šmartno, Slovenija
 • Internet stranica: http://www.pchelica.com
 • E-pošta: info@pchelica.com
 • Identifikacijski broj za PDV: SI60984953
 • Matični broj: 3399729000
 • Upis u sudni registar: 25.09.2008
 • Dejavnost SKD:  G47.910 - Trgovina na drobno po pošti ali internetu
 • Direktor: Petra Rebek
 • Bankovni račun: SI56 1010 0004 5588 434, Banka Koper d.d.
 • SWIFT code: BAKOSI2X